top of page

Glazbena igraonica

Jedinstven koncept učenja glazbenih osnova kroz igru

igra3jpg.jpg

                                 

  • za djecu od 4 do 6 godina

  • 1x tjedno u  trajanju od 60 min

  • iskusni voditelji

  • završni te prigodni koncerti

  • mjesečna članarina 25e
     

 Glazbena igraonica je namijenjena djeci koja se tek susreću sa glazbom.

 Djeca u zabavnom i poticajnom okruženju upoznaju razne instrumente, obrađuju poznate pjesme i brojalice na jedinstven način, izrađuju vlastite instrumente, poboljšavaju koordinaciju, grubu i finu motoriku, bruse  pažnju, pamćenje i koncentraciju  te se zabavljaju kroz pokret i ples.

U glazbenoj igraonici učimo i radimo prema Orff Schulwerk metodi. Orff Shulwerk metoda muzičkog učenja kombinira glazbu, pokret, dramu i govor te se vodi tvrdnjom da svatko može stvarati muziku. Ovakav pristup ranom glazbenom obrazovanju povećava sposobnost samoizražavanja, podiže samopouzdanje i povećava socijalnu uključenost. Također, kombinirajući Orff metodu s elementima iz Orff Schulwerk muzikoterapije dobivamo značajno učinkovitu intervenciju koja ima pozitivne učinke u terapeutskom okruženju za djecu s različitim razvojnim teškoćama.

Kombiniramo i razne kreativne tehnike uvijek s naglaskom na određenu glazbenu temu te učimo svirati klavijature i glazbena zvona prema rainbow metodi.

Rainbow metoda se temelji na vizualnom prepoznavanju boja koje su povezane sa svakom notom. Svaka nota ima svoju specifičnu boju u skladu s duginim spektrom. Putem rainbow metode učimo raspoznavati, čitati i svirati note u C dur ljestvici.


Iako su upisi u rujnu, glazbenoj igraonici se dijete može priključiti tokom cijele godine.

                                          

bottom of page